Hiçliği Hiçliğe Bağlayan Köprü
Choluteca Köprüsü yaklaşık 22 yıldır hiçbir yeri hiçbir yere bağlamıyor. Oldukça ilginçte bir hikayesi var. Aslında hepimize değişime ayak uydurmakla ilgili önemli bir mesajı veriyor.

Choluteca Köprüsü 22 yıl önce Orta Amerika Honduras'ta Choluteca Nehri üzerine inşa edilmiş bir köprüdür. Ancak yapısının hiç bozulmamasıyla aslında önemli de bir metafor.
Yaklaşık 484 metre olan bu köprü kasırga ve fırtınalarıyla ünlü bir bölgede inşaa edilmiş.
Bölge halkı devamlı yağış ve fırtınadan dolayı öncesinde yıkılmış köprülerden bıkıp her hava koşuluna dayanıklı bir köprü yaptırmayı planlamışlardır. Japon bir firmayla anlaşan Honduras'ta son derece de dayanıklı bir köprü yaptırılmıştır.
Bu köprü 1998'de halka açılmasına rağmen günümüzde hala mühendislik harikası sayılmaktadır.
Peki Günümüzde Neden Hiçlikte?
Aslında köprüyü ünlü yapan ve pek çok motivasyon konuşmasına da konu olan hikayesi tamda burası.
Yapıldığı sene Mayıs ayında yine büyük bir kasırga bu bölgeyi vurdu. Toplamda 190 santimetre yağmur yağdı, nehir tamamen yükseldi ve tam 7bin kişi hayatını kaybetti. Daha büyük yapıların bile dayanamadığı bu kasırgada tek bir yapı ayakta kalmayı başarmıştır: Choluteca Köprüsü !
Kasırga öylesine büyüktü artık geriye köprünün birbirine bağladığı yollar kalmadı. Hatta altından geçen nehir yatağı bile tamamen değişti. Ancak köprü hiç bir hasar almadı. Bu nedenle artık hiçliği hiçliğe bağlayan bir köprüdür.
Çıkartılması gereken ders ise dünya bu hızda değişirken değişime ayak uydurulması gerektiğidir. Sabit kalmak veya değişime direnmek konusunda müthiş bir başyapıt.
Geçtiğimiz günlerde başarılı oyun bilgisiyarı firması Monster Notebook CEO'su İlhan Yılmaz Linkedn'de yaptığı paylaşımla Choluteca köprüsüne olan hayranlığından bahsedip en kısa zamanda ofise çerçeveletip asacağını belirtmişti. Asmış mıdır bilmiyoruz ancak asılacak kadar güzel bir mesaj içerdiği de kesin.
Bu Gönderi İlginizi Çekebilir!

Kaynayan Kurbağa Sendromu'na Yakalanmış Olabilir Misiniz?
Başkaları için yaşayıp, mevcut koşullara kolayca uyum sağlarsanız, yavaş yavaş ve farkına varmadan, çıkış yolu olmayan bir fosseptik içine düşmüş gibi hissedersiniz. Peki dibe ulaştığınızda ne yapacaksınız? Oradan çıkmak için yeterli enerjiniz olacak mı? İşte bu sorular, sizi psikolojik olarak yorgun bırakan bir durumda olduğunuzda kendinize sorduğunuz sorulardan bazılarıdır. Bu durumda "Kaynayan Kurbağa Sendromu" ndan muzdarip olabilirsiniz.
Bu yazıya tepkin ne oldu ?






